مقالات

لکه گیری فرش با وایتکس

لکه گیری فرش با وایتکس

لکه گیری فرش با وایتکس

همان‌طور که می‌دانید یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر از خانه‌های ما ایرانیان فرش است؛ اما امروزه با گسترش این هنر ارزشمند و شناساندن آن به نقاط مختلف جهان، در بسیاری از نواحی دنیا این زیرانداز زیبا، زینت‌بخش منازل شده است. با توجه به ارزش بالای این هنر و کاربرد آن در زندگی روزمره، نگهداری از فرش اهمیت بالایی را برخوردار است.

اولین نکته نگهداری، مراقبت برای کثیف و فرسوده نشدن این بافته‌های ارزشمند است و دوم، روش‌ صحیح شست‌وشو و لکه گیری بدون آسیب رساندن به بافت آن، که بسیار مهم است. در میان روش‌های مختلف، شستن فرش با وایتکس ، از حساسیت زیادی برخوردار است.

* اهمیت نگهداری درست از فرش:

مشخص است که به خاطر ارزشمند بودن این وسیله زینتی وکاربردی ، نگهداری از آن اهمیت زیادی دارد؛ نگهداری صحیح، طول عمر فرش را افزایش می‌دهد و علاوه بر اینکه در طول مدت استفاده، آن را شکیل‌تر نگه می‌دارد، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.

*تاثیرات مواد شوینده شیمیایی بر فرش

این مواد همان‌گونه که به سرعت فرش را تمیز می‌کنند، ممکن است در صورت درست استفاده نکردن و رعایت نکردن مقدار مورد استفاده، مضراتی هم داشته باشند. شوینده های مخصوص به دلیل اینکه از حلال‌های قوی شیمیایی تشکیل شده‌اند، اگر به تناسب با آب مخلوط نشوند یا در استفاده از آنها افراط شود، ممکن است آسیب‌های جدیی برای شما به همراه داشته باشند. یکی از آثار مخربی که این مواد دارند آسیب رساندن به الیاف و بافت فرش است که این معمولا در اثر قدرت بالای حل‌کنندگی مواد شیمیایی و ترکیب نکردن متناسب آنها با آب پیش می‌آید. برای شستن فرش با وایتکس هم باید بدانید که چگونه از این مواد استفاده کنید.

*مزایای شستن فرش با وایتکس

حتما تا کنون شنیده‌اید که یکی از قوی‌ترین مواد شوینده شیمیایی وایتکس است که به دلیل قدرت بالای آن، برای پاک کردن لکه‌های قوی از البسه رنگ روشن یا سطوح مختلف استفاده می‌شود. در خصوص فرش نیز همین‌گونه است. البته برای نگهداری فرش و مراقبت از آن باید در استفاده از این ماده احتیاط کرد ؛ اما شستن فرش با وایتکس مزایایی دارد که در میان افکار عمومی جا افتاده است:

– از میان بردن لکه‌های عمقی و کهنه
-مکملی مناسب و قوی در کنار دیگر شوینده‌ها
-بهترین پاک‌کننده فرش‌های روشن یا سفید
-پاک کردن لکه‌های تیره

*معایب شستن فرش با وایتکس

شستن فرش با وایتکس باید بسیار با احتیاط انجام شود و اصول آن به خوبی رعایت شود . در ادامه با معایب احتمالی استفاده از این ماده اشاره می‌کنیم:

سفید شدن قسمتی از فرش یا ایجاد لکه‌های سفید روی سطح فرش.
از بین رفتن یا پوسیدگی بافت‌های زیرین فرش و تاروپود آن به دلیل قدرت حل‌کنندگی بالای وایتکس.
کوتاه شدن عمر زیرانداز شما به دلیل به مرور ضعیف شدن الیاف آن.
تغییر رنگ احتمالی که بر اثر شستن فرش با وایتکس اتفاق می‌افتد و ممکن است برای اولین بار به خوبی قابل مشاهده نباشد و به مرور زمان خود را نشان دهد.

*مراحل صحیح شستن فرش با وایتکس

با توجه به مزایا و معایب شستن فرش با وایتکس ، باید در استفاده از این روش بسیار دقت کنید و همیشه آخرین راهکار برای پاک کردن لکه‌ها استفاده از این ماده باشد. یکی از نکات مهمی که پیش از استفاده از این روش باید آن را در نظر داشته باشید، دقت کردن به جنس الیاف است، برخی از آنها به هیچ عنوان نباید با مایع سفیدکننده شسته شوند و این معمولا در برگه دستورالعمل فرش شما قابل مشاهده است.

** آماده‌سازی

برای نگهداری فرش به صورت صحیح در نخستین مرحله باید سطح آن را به خوبی از وجود آلودگی‌هایی مانند خاک یا گرد و غبار پاک کنید، برای این کار تمام سطح آن را با دقت جاروبرقی بکشید. ممکن است اجسام چسبنده روی بافت باشند که پیش از شست‌وشو حتما باید برداشته شوند و این عمل را می‌توانید با استفاده از چاقو انجام دهید. برای شستن فرش با وایتکس استفاده از دستکش پلاستیکی و ماسک را فراموش نکنید و اگر در فضای باز نیستید، پنجره‌ها را باز بگذارید. در مرحله بعد مقدار تقریبی یک فنجان وایتکس را با یک گالن آب تمیز ترکیب کنید.

** شست‌وشو

پس از آماده کردن ابزار لازم، نوبت به شست‌وشو می‌رسد. برای شستن فرش با وایتکس ابتدا بهتر است مایعی را که ترکیب کرده‌اید در یک ظرف اسپری بریزید، اگر فرش ما سفیدرنگ باشد نگرانی زیادی ندارید اما در غیر این صورت بهتر است ماده ترکیبی خود را به دقت روی تمام سطح فرش به صورت یکسان اسپری کنید تا پس از شستن قسمتی از آن روشن‌تر نشود. پس از این کار باید مدت سی دقیقه یا یک ساعت درنگ کنید و سپس فرش را با آب تمیز کاملا بشویید تا ماده‌ای روی آن باقی نماند؛ سپس می‌توانید به وسیله برس و ماده شوینده معمولی فرش را شست‌وشو دهید و دوباره به خوبی آب بکشید تا روی سطح آن و لایه‌های زیرین هیچ ماده‌ای باقی نماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *